Evaluarea la limba si literatura romana. Teste si repere teoretice pentru liceu si bacalaureat, de Camelia Gavrila, Mihaela Dobos

Evaluarea la limba si literatura romana. Teste si repere teoretice pentru liceu si bacalaureat
Indisponibila
Autori: Camelia Gavrila, Mihaela Dobos
Categorie: Invatamant si Educatie - Bacalaureat
Editura: Polirom
Colectia: Bac
An aparitie: 2004
Format carte: 16 x 23,5 cm
Numar de pagini: 208
ISBN: 973-681-541-2
Yahoo MessengerFacebookTweeterYahoo BuzzGoogle BuzzMySpaceDiggDeliciousStumbleUponReddit
Disponibilitate: indisponibila
Comanda se trimite simplu, intr-un singur pas, fara inregistrare.

Disponibilitatea produsului este confirmata in maxim 5 zile lucratoare.

Cuponul de reducere poate fi folosit la urmatoarea comanda pe Libraria.com.ro

Comenzi pe email: comenzi@libraria.com.ro
Despre carte

Lucrarea este o prelungire fireasca si necesara a "Compendiului de teorie si critica literara" (publicat la Editura Polirom, in 2003), ce asigura continuitatea si translatia de la teorie la practica printr-un numar consistent de teste, exercitii, aplicatii diverse si complexe. Cartea acopera obiectivele programelor de studiu din anii de liceu si cele ale examenului de bacalaureat, fiind un instrument de lucru util, eficient si documentat, in vederea receptarii textului literar (liric, epic, dramatic) si a intelegerii fenomenelor lingvistice.

Cuprins: Opera lirica, epica, dramatica - Generare de text - Vocabularul - Categorii lexicale si semantice - Semnele de punctuatie si de ortografie - valori functionale si expresive - Stilurile functionale - Compuneri cu caracter functional - Aplicatii. Teste complexe

Camelia Gavrila - profesor de limba romana, gradul didactic I, la Colegiul "Costache Negruzzi", Iasi, doctor in stiinte filologice, inspector general al Inspectoratului Scolar al Judetului Iasi in perioada 1997-2000 si in prezent, coordonator al Centrului Regional de Formare profesori, directori, inspectori si membru al Comisiei nationale de limba si literatura romana in perioada 1997-2001 si in prezent. Autor sau coautor al volumelor: Lecturi critice ale textului literar, 1998; Provocarile textului literar, 2000; Mitic si magic in opera lui Lucian Blaga, 2002. La Editura Polirom, au aparut: Exercitii si teste de limba si literatura romana, 1999; Textul literar. Ghid de receptare si interpretare critica, 2001; Compendiu de teorie si critica literara. Repere pentru bacalaureat, 2003; Evaluarea la limba si literatura romana. Teste si repere teoretice pentru liceu si bacalaureat, 2004; Limba si literatura romana pentru examene si performanta. Aplicatii lingvistice si stilistice pentru gimnaziu, 2006 si Limba romana prin exercitii, compuneri si teste. Repere teoretice si aplicatii pentru clasele a IV-a si a V-a, 2006.

 

Mihaela Dobos este profesoara de limba romana, gradul didactic I, la Colegiul "Costache Negruzzi", Iasi. Coautor al volumelor: Teste de limba romana, matematica si limba engleza pentru absolventii clasei a IV-a, 2000; Ghid de teorie literara, 2001. La Editura Polirom, au aparut: Literatura romana pentru liceu. Repere tematice pentru manualele alternative. Clasa a IX-a, 2002; Compendiu de teorie si critica literara. Repere pentru bacalaureat, 2003; Limba si literatura romana. 100 de teste finale pentru capacitate, 2003; Evaluarea la limba si literatura romana. Teste si repere teoretice pentru liceu si bacalaureat, 2004; Limba si literatura romana pentru examene si performanta. Aplicatii lingvistice si stilistice pentru gimnaziu, 2006 si Limba romana prin exercitii, compuneri si teste. Repere teoretice si aplicatii pentru clasele a IV-a si a V-a, 2006.